Choose your language

Het Nieuwe Werken

vergaderzalen
Het Nieuwe Werken (HNW) of New Way Of Working (NWOW) is een visie die ervoor zorgt dat werknemers plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken.

Onze oplossingen zorgen ervoor dat medewerkers snel en eenvoudig kunnen zien welke werkplekken, vergaderzalen of zelfs parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn én waar hun collega's zich bevinden. 

Alle informatie kan op verschillende devices geraadpleegd worden: op laptop of pc, op overzichtsschermen in het gebouw en dankzij de smartphone app ook van thuis uit.

De uitgebreide rapportage tool geeft u tevens de nodige inzichten in de bezetting van de vergaderzalen, werkplekken en parkeerplaatsen.

Software

flexwhere
FlexWhere is dé software oplossing voor flexwerken
Deze cloud applicatie kan geïntegreed worden met Active Directory en vele reservatietools (Exchange, Office365, Google Apps, Planon, Topdesk, ...). Via de FlexWhere app kan alle informatie ook buiten het kantoor geconsulteerd worden. 
Indien gewenst kan de software ook gekoppeld worden met sensoren, maar dit is geen noodzaak. 
Alle door FlexWhere verwerkte gegevens zijn volledig GDPR compliant: de software legt enkel de bezetting vast (real-time & historisch) maar bewaart nooit persoonlijke gegevens zoals aankomst- of vertrektijden van werknemers en herkent geen gezichten.

Functionaliteiten

flexwerken
Werkplekken
 • Alle werkplekken op elke verdieping van één of meerdere gebouwen worden weergegeven op een grondplan dat te raadplegen is op pc, smartphone of op overzichtsschermen in het gebouw zelf.
 • Op het grondplan kunnen werknemers snel zien waar de vrije werkplekken zich bevinden maar ook de exacte werkplek van elke collega kan eenvoudig teruggevonden worden, zowel op naam als op functie.
 • Werknemers geven via een app op hun laptop aan welke plaats ze gekozen hebben. Indien een gekozen werkplek echter gelinkt is aan een vast toestel met MAC adres, of indien er sensoren boven de werkplekken aanwezig zijn, dan worden de werknemers automatisch aangemeld en hoeven ze zelf niets meer te doen.
Vergaderzalen
 • Een grondplan toont de vrije en geboekte zalen op pc, mobiel of op overzichtsschermen.
 • De reservatie van vergaderzalen gebeurt nog steeds via de standaard reservatietool aangezien integratie met vele bestaande reserveringssystemen mogelijk is.
 • Door het voorzien van kleine schermpjes aan de vergaderzalen kunnen ruimtes ook 
  ad-hoc gereserveerd
   worden voor een tijdsduur naar keuze en kan men makkelijk en snel een lijst met alle beschikbare lokalen raadplegen.
 • Ad-hoc reservaties, gemaakt op het grondplan of op de schermpjes, worden onmiddellijk gesynchroniseerd zodat de bezetting steeds correct wordt weergegeven.
 • Ter controle of een meeting effectief doorgaat kan een check in/out knop voorzien worden op de schermpjes. Als niemand incheckt kan de zaal opnieuw vrijgegeven worden zodat ze niet als 'bezet' wordt getoond zonder dat er effectief vergaderd wordt. Indien de zalen voorzien zijn van sensoren, wordt deze info automatisch geregistreerd.
Image
flexwerken
Parking
 • Op een overzichtsscherm is duidelijk zichtbaar welke parkeerplaatsen vrij zijn en welke bezet en op welke verdieping deze zich bevinden.
 • Vrije parkeerplaatsen kunnen ad-hoc gereserveerd worden voor een tijdsduur naar keuze en dit via meerdere devices. De reservaties worden direct gesynchroniseerd zodat de bezettingsinformatie altijd accuraat wordt weergegeven.

Schermen

Laptop, PC, smartphone, tablet, overzichtsschermen
Informatie over welke flexplekken en vergaderruimtes vrij zijn én waar collega’s zich bevinden kan bekeken worden op pc en laptop en door gebruik te maken van de mobiele app is de info zelfs buiten kantoor te raadplegen op een tablet of smartphone. 
Door het grondplan te tonen op overzichtsschermen aan de muur of via informatiezuilen kan bij het binnenkomen van het gebouw eveneens snel gecontroleerd worden waar vrije werkplekken zijn of kan nog snel ad-hoc een vergaderzaal geboekt worden.
Dit type schermen kan men ook combineren met onze Digital Signage oplossing waardoor naast het grondplan ook extra bedrijfsinfo kan getoond worden zoals filmpjes, RSS feeds, Social Media of andere.
Vergaderzaalschermpjes
Aan elke vergaderzaal afzonderlijk kan een klein schermpje opgehangen worden waarop de status van die vergaderzaal wordt getoond (beschikbaar/bezet/no show) en waarop de reservaties voor de rest van de dag van die zaal worden weergegeven.
Men kan echter ook opteren om voor een bepaalde zaal ad-hoc boekingen mogelijk te maken. Op het schermpje kan de zaal dan gereserveerd worden voor een korte periode.
In beide gevallen kan men op de displays zien waar in het gebouw zich nog vrije ruimtes bevinden.

Sensoren

sensoren
Voordelen
 • Werknemers die een werkplek gekozen hebben hoeven zich niet meer manueel aan te melden aangezien de sensoren hun aanwezigheid automatisch detecteren (anoniem).
 • Met sensoren kan men de daadwerkelijke bezetting van de vergaderzaal kennen. De sensoren tellen het aantal mensen die effectief aanwezig zijn in de zaal. Zo kan men dus ook nagaan of een gereserveerde vergaderzaal effectief ingenomen is en niet onnodig als 'bezet' wordt weergegeven. Het aantal effectief gemeten mensen kan bijgevolg eenvoudig vergeleken worden met het aantal personen waarvoor de zaal initieel werd geboekt.
 • Bovendien meten de sensoren verschillende omgevingsfactoren zoals CO2, VOC, UV, geluid, licht en temperatuur.
 • Zowel draadloze als bekabelde sensoren zijn mogelijk.
Lees hier nog meer over onze sensoren.

Rapportering

Standaard worden de management- en beheerfuncties aangeboden.
Deze functies geven de mogelijkheid om rapporten betreffende de bezettingsgraad van de werkplekken en vergaderzalen weer te geven voor een periode naar keuze.
Onder andere door middel van heatmaps wordt duidelijk welke werkplekken het meest gekozen worden of men kan analyses maken over het aantal no-shows per vergaderzaal.
Alle rapporten kunnen eveneens geëxporteerd worden naar een Excel-bestand.

Met de beheerfunctie kunnen werkplekken of vergaderzalen eenvoudig zelf worden toegevoegd, weggehaald of verschoven worden op het grondplan.

Diensten

het nieuwe werken
IKANDA biedt u een all-in oplossing.  In functie van de noden zoeken we samen naar de meest geschikte componenten van zowel hardware als software.  Na akkoord zorgen we voor de installatie ter plaatse, voor de configuratie en voor de nodige integraties en bovendien staan we in voor de ondersteuning na oplevering.

Over ons

IKANDA bouwt Digitale Belevingen voor Slimme Gebouwen op basis van Sensoren en Digital Signage oplossingen

Contact

Kerkstraat 76

9406 Ninove (Belgium)

+32 497 27 85 70

info@ikanda.be

Ma-Vrij: 8:00 - 18:00

Support

Problemen of vragen?

Contacteer ons:

mail: support@ikanda.be 

telefoon: +32 53 77 16 61

Nieuws

Altijd meer willen weten over Sensoren & Digital Signage en hoe deze in Slimme Gebouwen toegepast kunnen worden? 

Check onze Nieuws rubriek

Copyright © 2019 IKANDA. All Rights Reserved.