Page Bnr Bg
Page Bnr Bg

Waarom werkplekken reserveren?

Werkplekken reserveren

Voor bedrijven is het belangrijk een goede balans te vinden tussen de belangen van de werkgever en die van de werknemer. Waar vroeger er niemand problemen mee had om elke dag naar kantoor te komen, is onze manier van werken sinds COVID drastisch gewijzigd. Ineens zagen beide partijen de voordelen in van “Het Nieuwe Werken”.

Er zijn echter enkele valkuilen waar je je bewust moet van zijn:

  • Sinds COVID is het personeelsverloop nog nooit zo groot geweest. Het zijn dikwijls de sociale contacten die ons overtuigen bij een bedrijf te blijven. Als je altijd alleen thuis bent en enkel via Teams collega’s hoort, valt dat voordeel weg voor de werkgever en zijn werknemers sneller geneigd andere oorden op te zoeken.
  • Het omgekeerde geldt ook: bedrijven die niet meevolgen in deze trend en nog steeds eisen dat hun personeel elke dag naar kantoor komt, raken meer en meer mensen kwijt.
  • Als mensen gevraagd wordt om naar kantoor te gaan, dan is het de bedoeling dat ze daar meer waar voor hun geld krijgen dan dat ze gewoon thuis zouden blijven werken.

IKANDA oplossingen voor het reserveren van Werkplekken

Add-On Products Workspace app brengt de kracht van een volwaardige vergaderruimte en bureauboeking software binnen handbereik. Add-On Products is volledig gebaseerd op Exchange/O365 resource mailboxen.

Eenvoudig boeken via smartphone en browser. Automatisch inchecken en bezetten zonder sensoren, zonder manuele interventie. Uitgebreide real-time en historische bezetting.

Laat Joan zorgen voor het reserveren van bureaus, apparatuur en parkeerplaatsen en zorg ervoor dat mensen altijd krijgen wat ze nodig hebben voor optimale werkprestaties op kantoor.

Voordelen voor Werknemers

Groot is dan ook de frustratie van veel werknemers ALS ze zich de moeite getroosten om naar kantoor te komen en de file te trotseren EN die toegevoegde waarde van het kantoor er toch niet blijkt te zijn:

  • Het kantoor zit overvol en ik kan me niet concentreren op de werkplek die me toegewezen wordt
  • Er is bijna niemand op kantoor en al zeker niet de collega’s waar ik vandaag wou mee samenwerken
  • Alle parkeerplaatsen (en al zeker die met een elektrisch laadpunt) zijn volzet waardoor ik mijn wagen buiten op straat moet parkeren

Voordelen voor Werkgevers

Voor werkgevers is het sinds COVID moeilijker geworden om een gebouw te beheren dan vroeger het geval was.
Facilitair & HR verantwoordelijken stellen zich vragen zoals:

  • Moet gans mijn gebouw nog opgewarmd worden als er maar 30% bezetting is?
  • Wie dient wanneer toegang te krijgen tot de gebouwen?
  • Wie heeft er recht op een woon-/werkverkeer verplaatsing?
  • Heb ik in de toekomst nog zo een groot kantoorgebouw nodig of wat doe ik met mijn overtollige m²’s?
Cta Module Img

IKANDA biedt de nodige tools & inzichten

Bovenstaande punten tonen duidelijk aan dat zowel werknemers als werkgevers baat hebben bij een tool om parkeerplaatsen, werkplekken, vergaderzalen, bezoekers, enz… te reserveren.

Ontdek ze hieronder of vraag een demo aan.