Smart Sensors

slimme sensoren
Een tekort aan vergaderzalen of zalen met te weinig capaciteit of een structureel gebrek aan beschikbare werkplekken kan voor veel frustratie zorgen bij werknemers.
Facility Managers moeten steeds op zoek naar oplossingen om ruimtes efficiënter in te zetten om zo bijvoorbeeld te voorkomen dat grote zalen geboekt worden voor weinig personen, of dat werkplekken (bijna) nooit gebruikt worden om onduidelijke redenen.

We zijn ervan overtuigd dat slimme ruimtes, voorzien van sensoren, het comfort en de productiviteit aanzienlijk kunnen verhogen.

De sensoren van Beringar zijn volledig GDPR compliant. Zowel de software als de sensoren leggen enkel de bezetting vast (real-time & historisch) maar bewaren nooit persoonlijke gegevens zoals aankomst- of vertrektijden en herkennen geen gezichten.
Lees hieronder alles over de functionaliteiten van onze smart sensors.

Functionaliteiten

Mensen tellen

Beringar sensoren worden aan het plafond geplaatst en elke sensor heeft een dekkingsgraad tot 40 m2. De sensoren gebruiken Machine Vision om de omgeving te begrijpen en om personen of objecten te tellen. Zowel de telling, als de positie en de verblijfsduur van personen worden in realtime gerapporteerd.

De smart sensors kunnen ook gekoppeld worden aan onze software om werkplekken te reserveren. De sensors zullen de werknemers dan detecteren bij het innemen van een flexplek, met een automatische aanmelding als gevolg.
Interesse in onze werkplek reserverings software? Lees hier verder.
smart sensors
sensors co2

Omgevingsfactoren meten

Ervoor zorgen dat de ruimtes comfortabel zijn voor zowel personeel als bezoekers, kan bijdragen aan een hogere productiviteit.

Naast het tellen van personen meten de slimme sensoren ook continu acht omgevingsfactoren, zoals CO2, VOC, UV, geluid, licht en temperatuur. De resultaten van deze meting kunnen dienen als basis om de omgeving aangenamer te maken.

Optimalisatie van de ruimtebezetting

Veel facilitaire vragen kunnen beantwoord worden door het tellen van het exacte aantal mensen in de vergaderzalen: 
  • Is de capaciteit voldoende of zijn de zalen vaak over- of onderbezet?
  • Zijn er genoeg zalen of moet men soms op zoek naar alternatieven?
Bovendien kan men de resultaten van de telling gaan vergelijken met de reële boekingen zodat men kan analyseren of het aantal personen wel overeenstemt met het aantal waarvoor de zaal werd geboekt.
Ook de bezettingsgraad van individuele werkplekken kan geteld worden.
mensen tellen

Outlook reservaties (oranje kolomgrafiek) vs. door Beringar gemeten personen (blauwe lijngrafiek)

Image
online dashboard

Dashboard

Via het dashboard krijgt men de nodige inzichten om de manier waarop de ruimtes gebruikt worden te gaan analyseren en optimaliseren.
Realtime bezettingsgraad, omgevingsparameters over een tijdspanne  naar keuze, ...
Al overtuigd? Of liever nog wat extra informatie?

Adres

IKANDA BV

Achterstraat 17

9450 Haaltert

België

Verkoop

Commerciële vraag?

Tel: +32 497 27 85 70

Mail: info@ikanda.be

Ma-Vrij: 8:00 - 18:00

Support

Technisch probleem of vraag?

Tel: +32 53 77 16 61

Mail: support@ikanda.be 

Ma-Vrij: 8:00 - 18:00

Copyright © 2024 IKANDA. All Rights Reserved.